De Enactus Academy

 

De Enactus Academy biedt alle nieuwe leden een crashcourse in sociaal ondernemerschap. Binnen vier workshops worden de leden de beginselen geleerd over ondernemerschap, sociale impact, innovatie en communicatie. Hierbij wordt gebruik gemaakt van verschillende lesmethodes en theorieën, waaronder het Social Business Model Canvas en The Lean Startup Methode. Door het geven van deze workshops waarborgt de Academy dat elk lid binnen Enactus Utrecht begint met hetzelfde kennisniveau over sociaal ondernemerschap.

 

Wat houdt een functie als Academylid in?

Enactus Utrecht zet zich altijd in voor de professionele ontwikkeling van haar leden, zo ook bij de Academy. Niet alleen leer je hoe je nieuwe trends kan vertalen naar de praktijk, ook ontwerp en faciliteer je in jouw functie één van de belangrijkste aspecten van de Enactusloopbaan van leden. In het Academy-programma wordt de doorlopende input van onze partners, de universiteit en onze leden verwerkt tot een actuele business course in sociaal ondernemerschap. Als Academylid ben je dus veel in gesprek met deze verschillende partijen en zit je dicht bij het hart van de organisatie.

Mocht je geïnteresseerd zijn in een positie binnen het Academy team, dan wordt kennis en ervaring over sociaal ondernemerschap gezien als een pré, maar zeker niet als een vereiste. Als Academylid ben je ongeveer 6 uur per week actief voor Enactus. Hieronder vallen onder andere de wekelijkse vergadering met je team, het uitvoeren van actiepunten, het geven van workshops en een maandelijke Enactus-avond.

Wil jij ervaring opdoen met het geven van workshops en bijdragen aan een grotere sociale impact door deze prachtige tools op een hele praktische manier aan de Enactusleden aan te reiken? Meld je dan snel aan!