bESTUURSJAAR

Leer Meer

Wat houdt het in? 

Enactus Utrecht wordt parttime bestuurd door zes studenten, wat neerkomt op gemiddeld 25-30 uur per week. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het beleid en de strategie van de organisatie. Het bestuur streeft naar een maximale ontwikkeling van de leden, van de ondernemingen en de algehele organisatie binnen een uitdagend speelveld. Om dit in goede banen te leiden coördineert elk bestuurslid naast de functie-specifieke taken ook nog één of meerdere van onze sociale ondernemingen of ondersteunende teams. Verder is het bestuur constant opzoek naar nieuwe mogelijkheden en uitdagingen om de organisatie naar een hoger niveau te tillen. 

Ervaring met Enactus is géén vereiste voor het vervullen van een bestuursfunctie. Een frisse blik in het bestuur is altijd meer dan welkom. Het is mogelijk je tijd flexibel in te delen, wat maakt dat het goed te combineren valt met andere activiteiten.

 Wat levert het je zoal op? 

–          Een leiderschapsprogramma

–          Sterk organisatorisch vermogen

–          Een alumni en business coach

–          Communicatie en teamwork vaardigheden

–          Een brede oriëntatie op de arbeidsmarkt 

–          Het vermogen een organisatie strategisch te managen

–          Brede kennis van sociaal ondernemerschap en gerelateerde trends

–          Groot netwerk: kennismaking met het bedrijfsleven, partners en studenten

 

 

 

 

Enactus Nederland organiseert in samenwerking met bedrijven als Randstad, KPMG en Unilever verschillende evenementen, trainingen en intervisie-dagen voor het bestuur. Ook krijgt elk bestuurslid een eigen alumni- en business coach die je veel ondersteuning en inzichten bieden voor je verdere loopbaan.

Naast deze geweldige mogelijkheden is het ook een jaar met veel gezelligheid, activiteiten als het Enactus-weekend, borrels en uitjes. Er is een goede balans tussen formele en informele sferen. Dit alles maakt een bestuursjaar bij Enactus Utrecht een tijd om nooit te vergeten!

Ben je enthousiast, maar heb je nog vragen? Wil je bijvoorbeeld weten hoe het huidige bestuur hun bestuursjaar ervaart? Ben je niet helemaal zeker of de organisatie bij je past of wil je eens een kijkje nemen bij ons op kantoor? Neem dan contact op met onze HR-manager Merel van der Zwan: hr@enactusutrecht.nl

Ervaringen van oud bestuursleden

 1. “Binnen mijn functie Externe Relaties & Acquisitie ben ik de contactpersoon voor de Partners van Enactus Utrecht. Wekelijks kom ik op deze manier in contact met een breed spectrum aan organisaties, voornamelijk op het gebied van sociaal ondernemerschap. Van de Gemeente Utrecht tot aan kleine sociale ondernemers zelf, het is altijd interessant om andere organisaties te spreken en te kijken wat we voor elkaar kunnen betekenen. Voor mij toont het spreken van zovele inspirerende contactpersonen aan dat sociaal ondernemerschap leeft en groeiende is in Utrecht! Ook helpen deze gesprekken om mij te oriënteren waar ik energie vandaan haal en waar ik later graag zou willen werken.

  Buiten mijn functie biedt Enactus ook veel mogelijkheden voor persoonlijke ontwikkeling. Zo krijg je vanuit Enactus Nederland een businesscoach waar je mee kan sparren gedurende je bestuursjaar. Ook kom je om het kwartaal bijeen met besturen van andere Enactus teams in Nederland om workshops te volgen en te leren van andere teams. Naast dat je elkaar af en toe tegenkomt in de samenwerking, is het mooi om te zien wat voor ontwikkeling je doormaakt met zijn allen. Gelukkig is het niet altijd serieus. Een goede borrel of een dagje uit hoort er ook zeker bij op zijn tijd!”

Wouter Verberne, Externe Relaties & Acquisitie 18/19

Louise Terpstra, HR manager 18/19

 1. “Als HR Manager van Enactus Utrecht draag ik verantwoordelijkheid voor het wervingsproces van A tot Z en de ontwikkeling van de leden en HR binnen de organisatie. Je hebt als bestuur de vrijheid om je eigen focuspunten te leggen en je in te zetten op de vlakken waar je goed in bent of juist in wil groeien. Zo heb ik me bijvoorbeeld ook bezig gehouden met het schrijven van een HR-beleid om de organisatie verder te professionaliseren. Daarnaast ben ik projectcoördinator van de superleuke onderneming: De Klimaatjes!

  Dit jaar heeft me een enorme boost gegeven op zowel persoonlijk als professioneel gebied. Denk hierbij aan uitdagingen aangaan, softskills leren middels coaching en trainingen maar vooral ook juist in de dagelijkse momenten, ontdekken wat je leuk en minder leuk vindt, uitbreiding van mijn netwerk en dit alles samen met 5 superleuke bestuursgenoten waarmee je elk top en flopmoment kunt delen. Een organisatie managen temidden van een ondernemende, creatieve en inspirerende vibe van studenten met een hart voor mens en wereld: een bestuursjaar bij Enactus Utrecht kan ik iedereen aanraden!”

 1. Aan het begin van mijn eerste studiejaar had ik behoefte om naast mijn studie iets te doen waarin ik op een ondernemende manier bezig kan zijn. Ik vond Enactus, solliciteerde direct en kwam tot mijn geluk in de Denktank. Na een half jaar ervaring met het opzetten van een onderneming en een paar goede vrienden rijker, ging ik vol overtuiging voor een bestuursjaar.

  Binnen het bestuur houd ik mij nu bezig met het begeleiden van diverse teams en overzie ik de structuur van de begeleiding van de rest van de ondernemingen. Het intensief werken met ondernemende en getalenteerde studenten vind ik het allerleukst. Ook organiseer ik diverse evenementen zoals het Start Stop Continue evenement.

  Een uniek onderdeel van dit jaar is voor mij de overname van SpelenderGrijs. Deze extern opgezette sociale onderneming leid ik na een intensieve overnameperiode met twee Enactus leden. Het ondernemen op nationale schaal met tientallen betrokkenen is bijzonder leuk en uitdagend. Al met al kan ik dus concluderen dat dit het meest leerzame en tegelijkertijd leukste jaar is geweest dat ik mij kan heugen.”

Sander Bos, Evenementen en Ondernemingen, 18/19

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl
Bolognalaan 101
3584CJ, Utrecht
MON-WED-THU 10:00 - 16:00

"A head
for business
a heart
for the world"