Academy

WAT HOUDT EEN FUNCTIE ALS academy LID IN?

Als Academylid ben je verantwoordelijk voor de kennisopbouw van de leden van Enactus wat betreft sociaal ondernemerschap. Nieuwe leden starten hun Enactustijd met een businesscourse van 4 bijeenkomsten. Op deze manier kunnen de nieuwe leden direct op kwalitatief hoog niveau aan de slag met hun sociale onderneming.

IMG_8662

In jouw functie ontwerp en faciliteer je dus één van de belangrijkste aspecten van de Enactusloopbaan. Theoretische en/of praktische kennis over sociaal ondernemerschap is daarom belangrijk als je voor deze functie solliciteert. In het programma wordt de doorlopende input van onze partners, de universiteit en onze leden verwerkt tot een actuele business course in sociaal ondernemerschap. Als Academylid ben je dus veel in gesprek met deze verschillende partijen en zit je dicht bij het hart van de organisatie.

Zijn het Social Business Model Canvas, the Lean Startup en Design Thinking gesneden koek voor jou? Wil je bijdragen aan een grotere sociale impact door deze prachtige tools op een hele praktische manier aan de Enactusleden aan te reiken?

WAT VRAGEN WE VAN JE?

Als Academylid ben je ongeveer 6 uur per week actief voor Enactus. Hieronder vallen onder andere een wekelijkse vergadering met je team, het uitvoeren van actiepunten en een maandelijkse Enactusavond.

WAT LEVERT EEN JAAR BIJ ENACTUS OP?

Tijdens een jaar als Academylid krijg je de mogelijkheid om jezelf op veel vlakken te ontwikkelen. Je leert hoe je nieuwe trends kan vertalen naar de praktijk en flexibel om te gaan met veranderingen. Daarnaast worden verschillende workshops en trainingen aangeboden aan alle Enactus-leden. Ook houdt je een groot netwerk over aan een Enactus-jaar. Niet alleen ontmoet je veel andere ambitieuze en gezellige studenten, ook leer je alumni en partners kennen.