De Denktank

De Denktank is verantwoordelijk voor innovatie binnen Enactus Utrecht. Het creatieve team kijkt in de wereld om zich heen en ziet maar één ding: kansen. Kansen om nieuwe succesvolle sociale ondernemingen op te zetten en daarmee problemen in Utrecht en omgeving aan te pakken!

Wat houdt een functie als Denktanklid in?

 

Onder begeleiding van een projectcoördinator en coach gaat de Denktank in een seltreinvaart door de conceptontwikkelingsfase van een nieuw Enactusproject.

 

Dit proces start met het in kaart brengen van en contact zoeken met sociale doelgroepen in Utrecht. Door het uitvoeren van een behoefte-onderzoek wordt gekeken naar wat de doelgroepen zelf kunnen en eventueel nodig hebben. Met de informatie uit het behoefte-ondernzoek in het achterhoofd worden vervolgens in een creatief brainstormproces ondernemende oplossingen bedacht. Met een kort haalbaarheidsonderzoek wordt de potentie van enkele van deze concepten onderzocht.

 

Na dit proces, van ongeveer twee maanden, kiezen de Denktankleden samen of in twee kleinere teams voor een concept, wat zij in ieder geval dit academisch jaar verder zullen uitwerken. Aan het eind van deze periode zal de status van het project worden geëvalueerd en over een vervolgproject besloten. Er kan dan worden besloten een project door te ontwikkelen als sociale onderneming, of opnieuw door de conceptontwikkelingsface te lopen en met een nieuw idee aan de slag te gaan!

 

Ben je creatief, niet bang om out-of-the-box te denken en vind je het leuk bezig te zijn met het bedenken en uitwerken van concepten voor nieuwe sociale ondernemingen om deze vervolgens ook zelf op te zetten? Dan is het Denktank team iets voor jou!