WAT HOUDT EEN FUNCTIE ALS PROJECTLID IN?

Als projectlid run je samen met een team studenten een eigen sociale onderneming of zet je een nieuwe sociale onderneming op. Met jouw ondernemende aanpak ben jij degene die een doelgroep in de maatschappij vooruit helpt. Je wordt hierin ondersteunt door leiders uit het bedrijfsleven en de Universiteit Utrecht.

Je bent gemiddeld 8 uur per week bezig met Enactus Utrecht. Deze uren worden voornamelijk besteed aan het runnen van jouw sociale onderneming. Echter zijn er door het jaar heen verschillende activiteiten. Neem onze maandelijkse Enactus avond, waar er na een interessante workshop of spreker altijd een gezellige borrel plaatsvindt. Naast het leren runnen van je eigen sociale onderneming, krijg je als projectlid de kans jezelf te ontwikkelen en word je onderdeel van een team van enthousiaste studenten.

Binnen een onderneming zijn er verschillende functies zoals: teamcaptain, penningmeester, marketing, sales, extern contact, contact met doelgroep en project-specifieke functies. Hierdoor is het mogelijk je verder te ontwikkelen in een specifieke richting die past bij jouw studie.

Wat vragen we van je?

Als projectlid ben je een jaar lang zo’n 8 uur in de week actief voor Enactus. Dit houdt onder anderen een vergadering met je team in, Enactus-activiteiten bijwonen, het uitvoeren van actiepuntjes en functie-specifieke taken.

Wat levert een jaar bij enactus op?

Tijdens een jaar als projectlid krijg je de mogelijkheid om jezelf op veel vlakken te ontwikkelen. Je leert hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de voortgang en het bestaan van een eigen sociale onderneming, waarbij je ontdekt dat sociaal ondernemerschap met vallen en opstaan gaat. Daarnaast worden verschillende workshops en trainingen aangeboden aan alle Enactus-leden. Daarnaast houdt je een groot netwerk over aan een Enactus-jaar. Niet alleen ontmoet je veel andere ambitieuze en gezellige studenten, ook leer je alumni en partners kennen.