ONS VERHAAL

Enactus Utrecht is dé studentenorganisatie voor sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Onze leden zien uitdagingen in maatschappelijke problemen en zetten ondernemerschap in om deze aan te pakken, zodat een betere en duurzame wereld mogelijk wordt gemaakt. Daarmee werkt Enactus mee aan de Sustainable Development Goals. De leden worden ondersteund door het zeskoppige bestuur, Utrechtse onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Enactus Utrecht is onderdeel van een internationaal netwerk met ruim 1700 teams en 4200 ondernemingen, verspreid over 36 landen.

OVer ons

Enactus Utrecht bestaat inmiddels 15 jaar en telt momenteel 37 leden. Zij besteden vrijwillig 8-10 uur per week aan Enactus en zijn minimaal een jaar lid. Studenten bij Enactus zetten zich in voor een al lopende sociale onderneming of zij richten in de Denktank een nieuwe onderneming op. De projectteams werken volledig zelfstandig en krijgen begeleiding vanuit het bestuur, alumni en partners uit het bedrijfsleven. Zo krijgen de studenten de kans zich te ontwikkelen binnen het ondernemerschap en nieuwe praktische vaardigheden aan te leren binnen hun functie. Door middel van maandelijkse trainingen en workshops krijgen de leden ook de nodige theoretische kennis van sociaal ondernemerschap en ontwikkelen zij zich tot jonge ondernemers. Deze bijeenkomsten worden gewoonlijk afgesloten met gezellige borrels! 

 

Over de jaren heen heeft Enactus Utrecht zich ontwikkeld van een klein team studenten, naar een groot netwerk aan leden, alumni en partners, die zich samen inzetten voor de missie en visie van Enactus. Verschillende ondernemingen hebben de revue gepasseerd en inmiddels hebben zelfs de eerste exits plaats gevonden. Hierbij is een Enactus onderneming zo succesvol gebleken dat zij uiteindelijk zelfstandig is geworden. 

Meer informatie over onze kernwaarden en wie wij zijn vind je in ons People Plan.

 

 

Het Bestuur

Schermafbeelding 2020-08-25 om 14.18.26

Nina Kuipers


Voorzitter


voorzitter@enactusutrecht.nl

Schermafbeelding 2020-08-25 om 13.55.28

Fanny van den Dijssel

Penningmeester


penningmeester@enactusutrecht.nl

Schermafbeelding 2020-08-25 om 13.55.43

Songa Jansen


Externe relaties & acquisitie

extern@enactusutrecht.nl

Schermafbeelding 2020-08-25 om 13.48.53

Lotte van den Brink

Evenementen & ondernemingen

events@enactusutrecht.nl

Schermafbeelding 2020-08-24 om 07.58.24

Puck van Tussenbroek

Marketing manager

marketing@enactusutrecht.nl

Schermafbeelding 2020-08-25 om 13.52.48

Avelyn Beekink


HR-manager

hr@enactusutrecht.nl

Nationale competitie

 

Om het ondernemerschap en de innovatie van de verschillende Enactus Teams binnen Nederland te stimuleren, organiseert Enactus NL jaardelijks de Nationale Competitie. Deze vindt plaats in juni, als afsluiting van het Enactus jaar. Op dit evenement laten alle 17 Enactus Teams binnen Nederland in een presentatie zien op welke manier zij voor impact hebben gezorgd in hun omgeving. Ook vertellen ze over de potentie die hun sociale ondernemingen hebben. Een professionele jury, bestaande uit partners en stakeholders, beoordeelt de projecten en benoemt één team tot Nationaal Kampioen. Enactus Utrecht heeft al 5 jaar op rij de Nationale Competitie gewonnen! Het winnende team krijgt de kans om Nederland te vertegenwoordigen op de befaamde Enactus World Cup. 

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl

Press: 0683904286
Bolognalaan 101
3584CJ, Utrecht
MON-WED-THU 10:00 - 16:00​

"A head
for business
a heart
for the world"