Afgelopen vrijdag 13 juni 2014 heeft Enactus Utrecht de eerste prijs gewonnen tijdens de Nationale Competitie die werd gehouden in de jaarbeurs Utrecht. Er werd gestreden tegen 10 andere Enactus teams vanuit het hele land. Deze fantastische overwinning betekent dat Enactus Utrecht in oktober Nederland mag vertegenwoordigen tijdens de WorldCup in Beijing, China. Hier zullen 36 landen tegen elkaar strijden voor de titel World Champion 2014.

Na de finale kregen wij het fantastische commentaar van de jury, afkomstig van onder andere Jaarbeurs Utrecht, Randstad, Unilever, Heineken en KPMG: “De projecten die jullie presenteerden zijn van zo’n kwalitatieve waarde, dat jullie weleens zouden kunnen verrassen tijdens de WorldCup”.

Nog nooit heeft een Enactus team uit Nederland de volgende ronde weten te bereiken tijdens een WorldCup. Een beter commentaar hadden we niet durven krijgen.

“De projecten die jullie presenteerden zijn van zo’n kwalitatieve waarde, dat jullie weleens zouden kunnen verrassen tijdens de WorldCup”

Voordat de finale kon beginnen moesten de 11 universiteiten eerst strijden om een finaleplek. Enactus Utrecht, ingedeeld in league drie, moest strijden tegen Enactus Maastricht en het Enactus team van de Universiteit van Amsterdam. Na deze ochtend werden de winnaars van de leagues bekendgemaakt, wat resulteerde in een finaleplek voor Enactus Utrecht en uiteindelijk de overwinning!

nc

Enactus Utrecht winnaar Nationale Competitie 2014