PERSBERICHT

12 mei 2014

Sociale onderneming Fiets&ik overgedragen aan Altrecht Talent

De sociale onderneming Fiets&ik wordt overgedragen aan de werkplaats van Altrecht Talent. Fiets&ik is een project dat in 2012 door zes Enactus Utrecht studenten is gestart. Enactus Utrecht is de studentenorganisatie voor sociaal ondernemerschap en heeft als doel het verbeteren van levens. Enactus Utrecht start projecten die uiteindelijk kunnen voorbestaan zonder de hulp van studenten. Dit is het Fiets&ik team gelukt!

De werkplaats is de afgelopen jaren zo geprofessionaliseerd dat het nu in staat is om onafhankelijk van Enactus Utrecht door te gaan met Fiets&ik. Fiets&ik is een uniek concept waarbij fietsenmakers van Altrecht Talent de kans krijgen om een fiets vanaf een leeg frame op te bouwen tot een compleet nieuwe fiets. Deze fietsenmakers hebben allen een problematische achtergrond en werken bij Altrecht Talent aan hun re-integratie.

“Door het project Fiets&ik kan ik met zekerheid stellen dat de deelnemers van Altrecht met veel plezier afgelopen jaren gewerkt hebben aan de fietsen. Het feit dat zij zich als fietsenmakers bezig konden houden, heeft hun een stap dichter bij de maatschappij gebracht en het re-integratieproces bevorderd,” aldus Bart, begeleider bij Altrecht Talent.

De fietsen die door de fietsenmakers bij Altrecht Talent worden gemaakt voor Fiets&ik zullen vanaf nu direct te koop zijn bij de werkplaats. Enactus Utrecht heeft de afgelopen jaren met veel plezier samengewerkt met Altrecht Talent en nu het hele concept overgedragen aan de werkplaats. Zo kan het team studenten weer op zoek naar een nieuwe maatschappelijke uitdaging en blijft de Fiets&ik, een fiets met een verhaal, bestaan!

Fiets&ik wordt overgedragen aan Altrecht Talent