Een ticket naar Uganda veroveren en tegelijkertijd bijdragen aan een beter bestaan voor duizend boerenfamilies in Uganda? Voor twee bestuursleden en drie alumni van Enactus Utrecht zou deze droom zomaar eens in vervulling kunnen gaan.

Onder de naam Impact Inc. strijden zij mee in de Rabo batte 2015. Deze battle daagt studenten uit een duurzaam en innovatief business plan te schrijven voor Coffee a Cup: een boerencoöperatie van circa 6000 boeren uit Mbale, Uganda.

Xander: ‘Uitdaging is het creëren van voedselzekerheid voor de regio. Niet alleen is er onvoldoende voedsel om de groeiende bevolking te voeden. Ook hebben de boeren te maken met dalende voedselprijzen, doordat zij overwegend eenzelfde gewas verbouwen. Hierdoor kunnen de boeren en hun families nauwelijks in hun basisbehoeften voorzien. Wij hopen met ons business plan de zelfredzaamheid van deze boeren te vergroten’.

De Finale van de Rabo battle vindt plaats op donderdag 28 mei 2015. Het team met de beste oplossing wint een werkreis naar Uganda. Wij wensen Impact Inc. veel succes!

Rabobank battle

In de race om een ticket naar Uganda!