Kookeiland was een maatschappelijk verantwoord cateringbedrijf dat een aantal jaar geleden is opgezet en is gerund door een team van enthousiaste studenten, verbonden aan Enactus Utrecht.
Kookeiland leverde heerlijke exotische hapjes uit allerlei verschillende culturen, die gemaakt waren door ons vaste cateringteam. Dit cateringteam bestond uit vrouwen met een vluchtelingenachtergrond, die in Nederland wonen en hier een bestaan proberen op te bouwen. Deze vrouwen kregen bij Kookeiland de kans om zich te ontwikkelen in hun passie koken, maar ook op andere vlakken. De winst die op de cateringen werd gemaakt, werd onder andere gebruikt om de vrouwen de mogelijkheid te bieden zichzelf te ontwikkelen door het volgen van bijvoorbeeld taal- en hospitalitycursussen. Het doel van Kookeiland was om deze vrouwen uiteindelijk door te laten stromen naar de arbeidsmarkt. Door de loop der jaren heeft Kookeiland met verschillende partners samengewerkt, het recentelijkst met Makro en De Boog, wat het mogelijk maken van de cateringen in deze vorm heeft bevorderd.
Na jarenlang in de projectfase te hebben verbleven, is in mei 2017 echter besloten dat het project Kookeiland een duurzaam verdienmodel mist en dat Enactus Utrecht definitief afscheid neemt van dit project. Dit is mede besloten vanwege de nieuwe visie van Enactus Utrecht om een snellere doorloop van projecten te bevorderen om zo de leercurve van de studenten en de kans op succesvolle ondernemingen te vergroten.
Enactus Utrecht wil graag alle studenten die zich in de loop der jaren hebben ingezet voor Kookeiland, de vrouwen die meehielpen met de cateringen en Makro en De Boog bedanken voor hun tijd en inzet!
Kookeiland rondt af