Al vijf jaar lang gaat Oma’s United de eenzaamheid onder ouderen tegen. Oma’s United heeft er al die tijd naar gestreefd ouderen in de huidige maatschappij te betrekken door creatieve en gezellige middagen voor hen te organiseren. Uit deze middagen zijn een boel mooie producten voortgekomen. Zo wordt ons bekendste product, het Oma’s United Tasje, door menig Utrechtenaar gedragen. Naast de mooie producten, zijn het vooral de gezellige gesprekken tussen de oma’s, stagiaires van ROC Midden Nederland en de studenten van Enactus Utrecht die veel hebben betekend voor zowel de oma’s als voor de stagiaires en studenten.

Helaas is de afgelopen maanden het besluit genomen om aan Oma’s United een eind te breien. Dit omdat Oma’s United niet meer binnen de nieuwe visie van Enactus Utrecht past en het niet gelukt is om het businessmodel van Oma’s United te stabiliseren. Aangezien de middagen die door Oma’s United georganiseerd werden veel voor de oma’s betekenen is het team druk op zoek gegaan naar een organisatie die de oma’s een vervangende dagbesteding kan bieden. Senioren Samen, een nieuw project van Enactus University College Utrecht, leek de beste optie. Zij zullen vanaf heden de senioren die altijd actief waren bij Oma’s United nu toevoegen aan hun bestaande groep. Zij zullen door het organiseren van gezellig middagen verder gaan waar Oma’s United stopt.

Allereerst willen wij als bestuur van Enactus Utrecht alle betrokken studenten, stagiaires, vrijwilligers, samenwerkingsorganisaties en alle andere betrokkenen van Oma’s United bedanken voor alle hulp en toewijding. Daarnaast wensen wij Senioren Samen ontzettend veel succes met dit nieuwe project en onwijs veel plezier met het organiseren van deze leuke middagen.

Tot slot, lieve oma’s van Oma’s United, heel erg bedankt voor uw betrokkenheid bij alle workshops en ontzettend veel plezier bij Senioren Samen.

Namens het Bestuur van Enactus Utrecht en het team van Oma’s United.

 

Wilt u meer informatie over het nieuwe project van Enactus University College Senioren Samen ga dan naar http://www.enactus-ucu.nl/projecten/project-1/

Oma’s United rondt af