Sociaal ondernemende studenten presenteren jaarcijfers 

Jaarbeurs bruist 13 juni van ondernemende studenten

Op 13 juni 2014 staat het Media Plaza van de Jaarsbeurs Utrecht de hele dag in het teken van sociaal ondernemende studenten in Nederland. Honderden studenten uit heel Nederland, aangesloten bij twaalf universiteiten, verzamelen zich deze dag om elkaar te laten zien hoeveel sociale impact zij hebben weten te maken dit jaar. In teams werken de studenten van Enactus aan het vergroten van de kwaliteit van leven van doelgroepen in Nederland, bijvoorbeeld eenzame ouderen, dak- en thuislozen en vluchtelingen. Op 13 juni zullen de studenten de resultaten van hun ondernemende activiteiten presenteren. Het team met de beste resultaten – op financieel en sociaal vlak – mag Nederland vertegenwoordigen op de World Cup in Beijing!

The_Netherlands_NC2014

Dit jaar is het extra spannend voor de studenten van Enactus Utrecht, zij moeten namelijk de titel van vorig jaar verdedigen. De presentatoren worden beoordeeld door een professionele jury, afkomstig uit bedrijven die partner zijn van Enactus Nederland, zoals onder andere Jaarbeurs Utrecht, Randstad, Unilever, Heineken, KPMG, Ebbinge & Company, Ziggo, Schiphol Group en Akzo Nobel.

Mirthe Cuperus, presentator van de Nationale Competitie namens Enactus Utrecht, vertelt: “Vorig jaar mocht ik als teamlid in het publiek zitten tijdens de Nationale Competitie. Toen wist ik meteen dat ik óók op dat podium wilde staan. Presenteren voor de top van het bedrijfsleven is een droom die uitkomt!” Binnen Enactus Utrecht is Mirthe Cuperus actief in een van de sociale ondernemingen, namelijk Kookeiland.

Samen met haar team onderneemt zij actie om de kwaliteit van leven en de levensstandaard van mensen die het nodig hebben te verbeteren. Studenten die actief zijn voor Enactus ontwikkelen namelijk maatschappelijke projecten over de hele wereld, waarbij zij professionele begeleiding krijgen van hoger onderwijsinstellingen en leiders uit het bedrijfsleven.

Enactus

Enactus is een netwerk van studenten, bestuurders en docenten uit het hoger onderwijs, en leiders uit het bedrijfsleven die samen positieve verandering in de samenleving teweegbrengen door ondernemende actie. Studenten die actief zijn bij Enactus ontwikkelen maatschappelijke projecten die positieve impact hebben op de nabije sociale omgeving.

Sociaal ondernemende studenten presenteren jaarcijfers in de jaarbeurs