Meer dan 300 kilo wortels gered!

HOERA. Bij potjemet vieren we een klein feestje. Niet alleen omdat het einde van een heel mooi en succesvol jaar in zicht is, maar óók omdat wij dit jaar al meer dan 300 kilo wortels van voedselverspilling hebben gered!

Als social start-up begonnen wij in februari 2016 met de productie van onze huidige biologische worteljam. Daarna zijn wij hard aan de slag gegaan om de worteljam in diverse winkels te verkopen. Met het nieuwe team, dat afgelopen zomer van start is gegaan, zijn wij nu hard op weg om nóg meer wortels van de onnodig grote afvalstapel te redden.

p1000135

En dat hard werk loont, mag duidelijk zijn! Samen met onze partners BioRomeo en Zorgboerderij De Hoeff hebben wij een succesvol productieproces kunnen opzetten wat heeft geleid tot méér dan vijf officiële verkooppunten door heel Nederland! Op die manier zetten wij voedselverspilling steeds groter op de kaart en maken wij samen met onze partners nóg meer duurzame en sociale impact.

Eén van de verkooppunten waar wij ontzettend trots op zijn is restaurant InStock in Amsterdam en Utrecht. Dit is een restaurant waar heerlijk voedsel bereidt wordt met ‘overbodige’ producten uit de supermarkt. Zo kan je relaxed uiteten, en draag je ook nog eens bij aan een beter milieu. En nadat je het dessert achter je kiezen hebt, kan je natuurlijk een lekker potjemet worteljam mee naar huis nemen… 😉

img_20161207_110037

Dat onze kleine onderneming niet onopgemerkt blijft, is wel te merken aan de vraag om zo’n 200 potjes te leveren voor kerstpakketten. Nog nooit is er zoveel potjemet worteljam in één maand geproduceerd! Daarnaast zal potjemet vanaf januari 2017 te zien zijn in de hal van het Bestuursgebouw van Universiteit Utrecht, met een leuk verhaal over studentbetrokkenheid.

 

Kortom, een jaar met veel hoogtepuntjes! Vol enthousiasme kijken wij uit naar een jaar met nóg meer verkooppunten en nóg minder voedselverspilling! Maar voordat het zover is, willen wij bij potjemet nog een shout-out doen naar onze Event Manager, Quirine. Zij heeft zich het afgelopen jaar ingezet voor alle evenementen rondom potjemet. Quirine, bedankt voor al je toffe ideeën, creatieve oplossingen en alle gezelligheid!

Met het vertrek van Quirine, mag Kevin zich vanaf nu de nieuwe Event Manager van potjemet noemen, welkom Kevin! Met weer een nieuw teamlid erbij, zijn wij er klaar voor om potjemet verder te laten groeien, om zo een zelfstandige onderneming te worden mét impact!

teamfoto

Teamupdate: PotjeMet