Helaas heeft Rebottled vorige maand afscheid moeten nemen van een aantal teamleden. Matthijs, Astrid en Marleen die er vanaf het begin bij waren hebben het stokje overgedragen. Gelukkig hebben we nu Lorena en Sharon die ons team versterken!

Een tijd geleden liepen we tegen het probleem aan dat de productie te langzaam ging en dat we daardoor de vraag niet meer aan konden. Op dit moment zijn we bezig met een grote verandering binnen het bedrijf. Enkele weken terug is Rebottled verhuisd van de 50/50 store in Overvecht naar de locatie van het Leger des Heils op de Zeehaenkade. Hier wordt onder professionele begeleiding van het Leger des Heils gewerkt aan Rebottled en zo leren mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt samenwerken én krijgen ze voorbereidende training om later hun plek te vinden op de arbeidsmarkt.

Daarnaast is Rebottled begonnen aan het Social Startup programma. Enactus Nederland biedt dit 5 maanden durende programma aan voor kansrijke sociale projecten om ze te begeleiden van project naar onderneming. We worden getraind door gastdocenten en we hebben onze eigen teamcoach die met eigen ervaring in sociaal ondernemen ons gaat begeleiden deze periode. Zo leren we om efficiënter te werk te gaan en krijgen we training in het proffesioneel aanpakken van uitdagingen.

Rebottled wil daarbij gaan investeren in nieuw productiekapitaal om de glazen sneller en vooral beter af te werken. Dit moet de kwaliteit en de productiecapaciteit van de glazen verhogen. Binnenkort hopen we in veel restaurants en café’s in Utrecht Rebottled glazen in gebruik te zien. Wij geloven er namelijk in dat wijnflessen niet verspild hoeven te worden en op deze manier als drinkglazen herbruikt kunnen worden. Daarnaast krijgen mensen een nieuwe kans om hun talenten te benutten onder professionele begeleiding!

Teamupdate: Rebottled