Wie zijn wij

Enactus Utrecht is dé studentenorganisatie voor sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Onze leden zien uitdagingen in maatschappelijke problemen en pakken deze aan door middel van ondernemerschap. Hierin worden zij ondersteund door het bestuur, Utrechtse onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Enactus Utrecht is onderdeel van een internationaal netwerk met ruim 1700 teams en 4200 ondernemingen, verspreid over 36 landen. Op dit moment telt Enactus Utrecht drie ondernemingen, een denktank, een academy en een marketingcommissie. Daarnaast zijn er continu ideeën voor nieuwe ondernemingen en is er altijd ruimte voor studenten met eigen ideeën.

Enactus Utrecht hecht veel waarde aan de persoonlijke en professionele ontwikkeling van haar leden. Daarom organiseert zij door het jaar heen verschillende evenementen, workshops en trainingen. Tot slot vormt Enactus een hecht (alumni) netwerk, waar vriendschappen voor het leven worden gesloten.

groepsfoto gracht site

Bestuur

Enactus Utrecht is opgericht in 2005 en wordt parttime bestuurd door zes studenten. Gezamenlijk zijn zij verantwoordelijk voor het beleid en de strategie van Enactus Utrecht. Het bestuur houdt zich 25-30 uur per week bezig met Enactus Utrecht en wisselt jaarlijks in juli. Elk bestuurslid, behalve de voorzitter, coördineert één van onze sociale ondernemingen of commissies. Dit houdt in dat het bestuurslid verantwoordelijk is voor de persoonlijke ontwikkeling van de leden en groei van de sociale ondernemingen. Momenteel bestaat het bestuur uit:

Laura Kooij (Voorzitter) is eindverantwoordelijke van Enactus Utrecht en naast de dagelijkse leiding van het bestuur verantwoordelijk voor het relatiemanagement met partners.

Seline Rudolph (Vicevoorzitter) is verantwoordelijk voor de interne communicatie en het organiseren van de evenementen. Daarnaast ondersteunt zij de voorzitter waar nodig en coördineert ze de Academy

Deanne Stikkelorum (Recruitment manager) is eindverantwoordelijk voor de werving en selectie. Daarnaast begeleidt zij het team Gat in de Markt.

Guusje Dijkstra (Penningmeester) is verantwoordelijk voor de financiën en aquisitie van Enactus Utrecht en de afzonderlijke ondernemingen. Daarnaast coördineert zij de sociale onderneming Toekies

Hanne Houwing  (Marketing manager) is verantwoordelijk voor de marketing en de begeleiding van de marketingcommissie. Daarnaast coördineert zij de sociale onderneming Potjemet.

Sander Kooistra (Innovatie manager) is verantwoordelijk voor innovatie binnen de stichting en begeleidt de Denktank.


Leden

Enactus Utrecht telt momenteel 36 teamleden. Zij besteden vrijwillig 8-10 uur per week aan Enactus en zijn minimaal een jaar lid. Veel van onze studenten maken deel uit van een projectteam of de Denktank. Dit houdt in dat zij verantwoordelijk zijn voor het opzetten en/of runnen van één van de sociale ondernemingen. Binnen de onderneming bekleden de studenten verschillende functies waarin zij zich sterk ontwikkelen en zelfstandig te werk gaan, ondersteunt door verschillende partijen.

Daarnaast zijn een aantal studenten actief in de marketingcommissie. Dit team ondersteunt het bestuur en de projectteams op het gebied van marketing- en communicatie. Ook kent Enactus Utrecht een academy, welke bestaat uit studenten die verantwoordelijk zijn voor de kennisopbouw van alle leden. Zij verzorgen twee keer per jaar een reeks van vier workshops waarin de theorie van sociaal ondernemerschap wordt behandeld. Als laatste is er elk jaar een nieuw presentatieteam die Enactus Utrecht mag vertegenwoordigen tijdens de Nationale Competitie en tot zo ver ook op de World Cup!

Lid worden?


Alumni

Enactus Utrecht bestaat al meer 12 jaar!  Omdat er al deze jaren veel studenten actief zijn geweest, kent Enactus Utrecht inmiddels een waardevol alumninetwerk. Dit netwerk wordt regelmatig ingezet voor het actief meedenken over de ontwikkeling van het Enactus programma en het geven van advies en workshops. Alumni van Enactus Utrecht werken onder anderen bij Rabobank Utrecht, Enactus Worldwide, Jonge Honden, Ormit & Unilever. Naast deze inhoudelijke bijdragen is er sinds dit jaar ook een voetbalteam opgericht, bestaande uit een groep fanatieke Enactus Alumni!


Raad van Advies

Vanuit het alumninetwerk van Enactus Utrecht neemt jaarlijks een viertal plaats in de Raad van Advies. De alumni die plaatsnemen in de RvA zijn zelf bestuurslid of teamcaptain van één van de projecten geweest. De Raad van Advies waakt over de continuïteit en groei van de stichting en haar ondernemingen. Dit adviesorgaan is van grote waarde voor het bestuur van Enactus Utrecht. Momenteel bestaat de Raad van Advies uit:

  • Niek Huisman
  • Daan van Put
  • Tom Dalenberg
  • Renee Langendijk