Leer Meer

Word student Ondernemer

Wat houdt het in?

Als studentondernemer run je samen met een team studenten een eigen sociale onderneming of zet je een nieuwe sociale onderneming op. Met jouw ondernemende aanpak ben jij degene die een doelgroep in de maatschappij vooruit helpt. Hierbij krijg je professionele ondersteuning van het bestuur, business coaches en partners. Je besteed 8-10 uur per week aan het wekelijks vergaderen met je team, het uitvoeren van functie-specifieke taken, het bijwonen van de Academy en de Enactus-avonden, waarna altijd een gezellige borrel plaatsvindt. Daarbij komen ook nog de onvergetelijke evenementen die Enactus-Nederland voor je organiseert, zoals de Nationale competitie en het Heineken Event. 

Binnen een team zijn verschillende functies en het verschilt per onderneming welke dat zijn. Voorbeelden hiervan zijn: teamcaptain, events manager, marketing manager, penningmeester, externe relaties, sales manager of productie manager.

Wat levert het je op?

Door het opzetten en runnen van een sociale onderneming ben je in staat om een bepaalde doelgroep in de samenleving vooruit te helpen. Tegelijkertijd ontwikkel je je op veel verschillende vlakken. Zo leer je hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de voortgang en het bestaan van een eigen sociale onderneming. Daarnaast bieden de vele trainingen en workshops je de mogelijkheid om een breed scala aan vaardigheden te verwerven en je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook word je onderdeel van een groot (internationaal) netwerk, waar vriendschappen voor het leven worden gesloten en lijntjes naar de arbeidsmarkt worden gelegd!

Lijkt dit je wat? Word dan onderdeel van Enactus Utrecht! Als je solliciteert, kijken we zowel naar jou als de behoeften van de onderneming, zodat je op een plek terecht komt waar je talent naar voren komt en je waarde kan toevoegen.

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl
Heidelberglaan 2
3584CS, Utrecht
MON-FRI 09:00 - 17:00

"A head
for business
a heart
for the world"