WORD STUDENT ONDERNEMER

Leer Meer

Wat houdt het in?

Als studentondernemer run je samen met een team studenten een eigen sociale onderneming of zet je een nieuwe sociale onderneming op in de denktank. Met jouw ondernemende aanpak ben jij degene die een doelgroep in de maatschappij vooruit helpt. Hierbij krijg je professionele ondersteuning van het bestuur, business coaches en partners. Je besteed 8-10 uur per week aan het wekelijks vergaderen met je team, het uitvoeren van functie-specifieke taken, het bijwonen van de Academy en de Enactus-avonden, waarna altijd een gezellige borrel plaatsvindt. Daarbij komen ook nog de onvergetelijke evenementen die Enactus-Nederland voor je organiseert, zoals de Nationale competitie en het Heineken Event. 

Binnen een team zijn verschillende functies en het verschilt per onderneming welke dat zijn. Voorbeelden hiervan zijn: teamcaptain, events manager, marketing manager, penningmeester, externe relaties, sales manager of productie manager. Meer weten? Download hier de informatiebrochure.

Wat levert het je op?

Door het opzetten en runnen van een sociale onderneming ben je in staat om een bepaalde doelgroep in de samenleving vooruit te helpen. Tegelijkertijd ontwikkel je je op veel verschillende vlakken. Zo leer je hoe het is om verantwoordelijk te zijn voor de voortgang en het bestaan van een eigen sociale onderneming. Daarnaast bieden de vele trainingen en workshops je de mogelijkheid om een breed scala aan vaardigheden te verwerven en je te oriënteren op de arbeidsmarkt. Ook word je onderdeel van een groot (internationaal) netwerk, waar vriendschappen voor het leven worden gesloten en lijntjes naar de arbeidsmarkt worden gelegd!

Lijkt dit je wat? Word dan onderdeel van Enactus Utrecht! Als je solliciteert, kijken we zowel naar jou als de behoeften van de onderneming, zodat je op een plek terecht komt waar je talent naar voren komt en je waarde kan toevoegen. Aanmelden kan via het onderstaande formulier.

Bestuursjaar

Ervaring met Enactus is géén vereiste voor het vervullen van een bestuursfunctie. Een frisse blik in het bestuur is altijd meer dan welkom.

De teams

Als teamlid kan jij je eigen onderneming runnen, zelf iets opzetten met de denktank of andere studenten trainen in de Acadamy!

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl
Bolognalaan 101
3584CJ, Utrecht
MON-FRI 09:00 - 17:00

"A head
for business
a heart
for the world"