INTERVIEW MET SANDER BOS

Sander kwam in 2018 bij Enactus Utrecht als lid van de denktank. Na een half jaar besloot hij in het bestuur te gaan als verantwoordelijke voor de Evenementen & Ondernemingen. Op dit moment zit Sander helemaal in de wereld van ondernemerschap en is hij druk bezig met z'n eigen onderneming: studentenhelpenscholieren. Ook is hij onlangs genomineerd voor de Young Impact Awards. We vroegen hem hoe hij dit voor elkaar gekregen heeft en welke rol Enactus daar bij heeft gespeeld!

Sander Bos

Sander kwam in 2018 bij Enactus Utrecht als lid van de denktank. Na een half jaar besloot hij in het bestuur te gaan als verantwoordelijke voor de Evenementen & Ondernemingen. Op dit moment zit Sander helemaal in de wereld van ondernemerschap en is hij druk bezig met z’n eigen onderneming: Studentenhelpenscholieren. Ook is hij onlangs genomineerd voor de Young Impact Awards.

"Het bestuursjaar was omdat ik veel ondernemende vrijheid had en met geweldige mensen samen kon werken."

Ha Sander! In een maand tijd gefeatured in het NOS journaal, gebeld door de koning én genomineerd voor de Young Impact Awards. Hoe heb je dat voor elkaar gekregen?

Timing en een goed team waarmee we snel stappen konden zetten (ervaren ondernemer in onderwijswereld Jaap Koelewijn en growth hacker Herman van den Berg). Maar vooral de enorme welwillendheid onder studenten om scholieren te helpen.

Vorig jaar heb je een bestuursjaar gedaan bij Enactus Utrecht en ben je een half jaar lid geweest van een denktank team. Hoe heb je die tijd ervaren en wat is het belangrijkste wat je hebt geleerd?                               Het bestuursjaar was een van mijn leukste jaren ooit omdat ik veel ondernemende vrijheid had en met geweldige mensen samen kon werken. Maar het begon met de denktank, dat was ook een geweldige tijd. Toen ben ik beetje verliefd geworden op de combi van impact maken en ondernemen. In deze periode veel geleerd over sociaal ondernemerschap, maar vooral ook veel ervaring opgedaan in samenwerkingen. Volgens mij heb ik bijna in tien verschillende samenwerkingsverbanden gezeten in mijn periode bij Enactus. Super leerzaam.

Wat zou je willen meegeven aan mensen die zich (misschien) aan willen sluiten bij Enactus en/of misschien wel een bestuursjaar willen doen?
Zie Enactus als een opleiding. Ook al lijkt het er niet altijd op, het is denk ik de perfecte manier om jezelf te ontwikkelen als sociaal ondernemer en leider. En geniet er ook van. Je hebt veel vrijheid, mag op je bek gaan en je kan het samen doen met hele leuk mensen.

Je zal het wel druk hebben met alles dus laatste vraag: waar zie jij jezelf in 10 jaar?
Dan zou ik 31 zijn. Ik hoop dat ik op een ondernemende manier met nieuwe technologieën mijn bijdrage kan leveren aan het onderwijs. Over de afgelopen jaren is onderwijsvernieuwing hetgeen geweest, waar ik de meeste energie van krijg. Wil jij ook scholieren helpen? Kijk op https://studentenhelpenscholieren.nl/ en meld je aan 

Word student ondernemer

Wil jij je eigen onderneming runnen? Word student ondernemer!

Stem op Sander voor de Young Impact Awards

Stem op Sander en zijn initatief Studentenhelpenscholieren!

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl
Bolognalaan 101,
3584CJ, Utrecht
MON-FRI 09:00 - 17:00

"A head
for business
a heart
for the world"