DE DENKTANK

De Denktank houdt zich bezig met innovatie en ontwikkelt nieuwe inspirerende concepten voor sociale ondernemingen. 

De Denktank is verantwoordelijk voor innovatie binnen Enactus Utrecht. Het creatieve team kijkt in de wereld om zich heen en ziet maar één ding: kansen. Kansen om nieuwe succesvolle sociale ondernemingen op te zetten en daarmee problemen in Utrecht en omgeving aan te pakken!

Onder begeleiding van een projectcoördinator en coach gaat de Denktank in een sneltreinvaart door de conceptontwikkelingsfase van een nieuw Enactusproject. Dit proces start met het in kaart brengen van sociale doelgroepen in Utrecht. Door het uitvoeren van een behoefte-onderzoek wordt gekeken naar wat de doelgroepen zelf kunnen en eventueel nodig hebben. Met de informatie uit het behoefte-onderzoek in het achterhoofd, worden vervolgens, in een creatief brainstormproces, ondernemende oplossingen bedacht. Met een kort haalbaarheidsonderzoek wordt de potentie van enkele van deze concepten onderzocht.  Aan het eind van deze periode zal worden besloten om een project door te ontwikkelen als sociale onderneming of opnieuw door de conceptontwikkelingsfase te lopen en met een nieuw idee aan de slag te gaan. Op dit moment drie Denktank teams. Een is bijna klaar om een echte onderneming te worden: Bennies. Zij maken van gebruikte festivalbanners duurzame fannypacks. Verder is er nog een Denktank bezig met een challenge vanuit de gemeente. Binnenkort zullen ze deze gaan presenteren aan de gemeente waarna ze aan de slag kunnen om er een echte onderneming van te maken.

Ben je creatief, niet bang om out-of-the-box te denken en vind je het leuk bezig te zijn met het bedenken en uitwerken van concepten voor nieuwe sociale ondernemingen, om deze vervolgens ook zelf op te zetten? Dan is het Denktank team iets voor jou!

enactus hands
Schermafbeelding 2020-11-07 om 17.03.14