(EN)EXITS

Enactus Utrecht is opgericht in 2005. In de afgelopen 15 jaar is er veel gebeurd. Veel ideeën zijn ontwikkeld, waarvan sommigen zijn doorontwikkeld tot sociale ondernemingen. De ene succesvoller dan de andere, maar één ding hebben ze hoe dan ook met elkaar gemeen: hun bestaan heeft geleid tot belangrijke impact op grote groepen kwetsbare mensen. Sommige ondernemingen zijn gestopt, omdat er uiteindelijk geconcludeerd moest worden dat ze geen duurzame toekomst hadden. Zo werd er weer ruimte gemaakt voor nieuwe ideeën. Andere ondernemingen bleken zo succesvol dat ze nu zelfstandig de markt op zijn gegaan, ook wel (en)exits genoemd!

Afgelopen jaar is een van onze succesvolle ondernemingen zelfstandig verder gegaan: de BostelBakkers!

Jong maakt oud met internet vertrouwd.’ Klikstart heeft de ambitie om ouderen te helpen onderdeel te worden van de digitale wereld. Dit doen zij door computercursussen te organiseren gericht op ouderen die graag meer willen leren over de omgang met laptops, tablets en internet. In samenwerking met Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland en verschillende zorginstellingen zorgt Klikstart voor een uitgebreid lespakket. Klikstart onderscheidt zich door de combinatie te bieden van professionele kennis én de gezellige sfeer tijdens de lessen waar jong en oud samenkomen.

Rebottled staat voor een socialere en duurzamere wereld. Hier helpen zij aan mee door te geloven dat upcyclen het nieuwe recyclen is. Zo redden zij zoveel mogelijk wijnflessen en maken hier nieuwe drinkglazen van. Dit alles gebeurt op een werkplaats van het Leger des Heils in Utrecht, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen hun leven te verbeteren. Rebottled heeft in een korte tijd maar liefst 1355 lege wijnflessen gered, 304,88 kilo glasafval bespaard en 17 mensen aan werk geholpen.

De bostelbakkers gaan verspilling van voedsel en menselijk potentieel tegen. Dit doen zij door nieuwkomers en studenten te verbinden doo rhet bakken van koeken van bierbostel. Zo redden zij wat anders zou worden weggegooid. Bierbostel blijft over na het brouwen van bier, dit verwerken de Bostelbakkers in een heerlijk recept. De bostelkoeken die zij samen met de nieuwkomers bakken zijn te koop op verschillende locaties in Utrecht. De Bostelbakkers willen als springplank tot de maatschappij fungeren voor nieuwkomers en zij streven ernaar een inspiratiebron te zijn voor de samenleving.

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl
Heidelberglaan 2
3584CS, Utrecht
MON-FRI 09:00 - 17:00

"A head
for business
a heart
for the world"