Enactus in Beeld

Welkom op de blog van Enactus Utrecht! Zo blijf je op de hoogte van wie we zijn en wat we doen. Deze week komt een van onze leden in beeld, Veerle!

Wie ben je?
Mijn naam is Veerle en ik ben net 23 geworden. 3.5 jaar lang heb ik Sociale Geografie en Planologie gestudeerd aan de Universiteit Utrecht en nu doe ik de master Environment & Society Studies aan de Radboud universiteit in Nijmegen.

Wat doe je binnen Enactus?
Bij Enactus Utrecht maak ik onderdeel uit van Toekies. Hier ben ik een jaar penningmeester geweest en heb ik sinds een half jaar ook logistieke taken op mij genomen. Inmiddels ben ik niet meer verantwoordelijk voor de financiën, maar voor de impact (maken & meten)

Als je één probleem zou kunnen oplossen in de wereld, hoe klein of groot dan ook, welke zou het dan zijn?
Als er 1 probleem is die ik zo snel mogelijk de wereld uit zou willen helpen dan zou dat land degradatie door boskap en landbouw zijn. We zijn met z’n allen ontzettend afhankelijk van een gezonde bodem en biodiversiteit, maar op dit moment gaan we er niet zo verantwoordelijk mee om.

Wat houdt je het meeste bezig de afgelopen tijd?
De afgelopen tijd ben ik aan het kijken hoe ik ook buiten Enactus impact kan maken. Bijvoorbeeld door onderzoek te doen, te kijken bij welke baan/stage ik na mijn studie betekenisvol werk kan verrichten en andere sociale ondernemingen te ondersteunen.

Heb je nog een kijk/lees/luistertip in tijden van corona?
Afgelopen maanden heb ik veel afleveringen van Dragons Den gekeken, daar kijk ik nu toch anders naar nu ik zelf meer van ondernemerschap weet.

Enactus in beeld

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *