PERSBERICHT
25 april 2014

 

Sociaal ondernemen door studenten wordt steeds populairder
Enactus Utrecht – maatschappelijke impact en persoonlijke ontwikkeling

De leden van Enactus Utrecht hebben de afgelopen weken vele uren doorgebracht in de bieb, het educatorium en andere plaatsen op de universiteit. Dit keer niet met hun neus in de boeken, maar om nieuwe leden te werven voor de start van het nieuwe seizoen.
De eerste aanmeldingen zijn inmiddels binnen, maar de werving loopt nog tot 12 mei, dus zijn er nog steeds aanmeldingen welkom van studenten die zich in willen zetten voor de maatschappij en kennis willen maken met ondernemerschap. Enactus Utrecht startte een aantal jaar geleden nog met 12 leden, maar inmiddels staat de teller al bijna op 50.

Niet alleen nieuwe leden, ook zijn er nieuwe ondernemingen ontstaan, zoals het gloednieuwe ‘Potje Met’. Het doel is om groenten die niet meer verkocht kunnen worden te verwerken tot houdbare producten, zoals chutney, jam en tapenade. Thuislozen uit Utrecht en omgeving zullen bij dit proces helpen. De producten worden vervolgens weer verkocht, wat de thuislozen uiteindelijk een zakcentje oplevert. Het doel van dit project is om bij te dragen aan het terugdringen van de verspilling van voedselafval en de thuislozen weer een volwaardige plaats in de samenleving te geven.

Enactus Utrecht is onderdeel van Enactus Nederland, een netwerk van studenten van allerlei opleidingen. Van studenten rechten, tot economiestudenten, allemaal met oog voor een duurzame wereld, met een ondernemersmentaliteit.
Enactus is er namelijk om de levenskwaliteit van mensen te verbeteren. De studenten zetten zich in voor een sociale onderneming en creëren hiermee economische kansen voor kansarmen in Utrecht en omgeving.
De studenten die aangesloten zijn bij Enactus doen hun werkzaamheden vrijwillig, maar krijgen vanuit het bestuur (dat ook bestaat uit studenten) veel steun. Ook worden er workshops en lezingen aangeboden om op een praktische manier kennis op te doen.

Sociaal ondernemen door studenten wordt steeds populairder