Video afspelen

ONS VERHAAL

Enactus Utrecht is dé studentenorganisatie voor sociaal en duurzaam ondernemerschap in Utrecht. Onze leden zien uitdagingen in maatschappelijke problemen en zetten ondernemerschap in om deze aan te pakken, zodat een betere en duurzame wereld mogelijk wordt gemaakt. Zo werkt Enactus mee aan de United Nations Sustainable Development Goals. De leden worden ondersteund door het zeskoppige bestuur, door Utrechtse onderwijsinstellingen en het bedrijfsleven. Enactus Utrecht is onderdeel van een internationaal netwerk met ruim 1700 teams en 4200 ondernemingen, verspreid over 36 landen. In het jaar 20’21 is een magazine tot stand gebracht genaamd ‘kleur de toekomst’ over ondernemerschap binnen en buiten Enactus. Je kan deze nu bewonderen via de knop hieronder!

OVer ons

Enactus Utrecht bestaat inmiddels 15 jaar en telt momenteel 37 leden. Zij besteden vrijwillig 6-8 uur per week aan Enactus en zijn minimaal een jaar lid. Ook het bestuur opereert vrijwillig, en besteedt 20-25 uur per week aan Enactus. Studenten bij Enactus zetten zich in voor een al lopende sociale onderneming of zij richten in de Denktank een nieuwe onderneming op. De projectteams werken volledig zelfstandig en krijgen begeleiding vanuit het bestuur, alumni en partners uit het bedrijfsleven. Zo krijgen de studenten de kans zich te ontwikkelen binnen het ondernemerschap en nieuwe praktische vaardigheden aan te leren binnen hun functie. Door middel van maandelijkse trainingen en workshops krijgen de leden ook de nodige theoretische kennis van sociaal ondernemerschap en ontwikkelen zij zich tot jonge ondernemers. Deze bijeenkomsten worden gewoonlijk afgesloten met gezellige borrels! 

Over de jaren heen heeft Enactus Utrecht zich ontwikkeld van een klein team studenten, naar een groot netwerk aan leden, alumni en partners, die zich samen inzetten voor de missie en visie van Enactus. Verschillende ondernemingen hebben de revue gepasseerd en inmiddels hebben zelfs de eerste exits plaats gevonden. Hierbij is een Enactus onderneming zo succesvol gebleken dat zij uiteindelijk zelfstandig is geworden. 

Meer informatie over onze kernwaarden en wie wij zijn vind je in ons People Plan.

 

 

National exposition

 

Om het ondernemerschap en de innovatie van de verschillende Enactus Teams binnen Nederland te stimuleren, organiseert Enactus NL jaarlijks de National Exposition. Deze vindt plaats in juni, als afsluiting van het Enactus jaar. Op dit evenement laten alle Enactus Teams binnen Nederland zien op welke manier zij voor positieve impact hebben gezorgd met hun duurzame en/of sociale ondernemingen. Een professionele jury, bestaande uit partners en stakeholders, beoordeelt de projecten en benoemt één team tot Nationaal Kampioen. Enactus Utrecht is dit jaar de trotse winnaar van de NC! Het winnende team krijgt de kans om Nederland te vertegenwoordigen op de befaamde Enactus World Cup. 

Enactus Podcast - Echte Enacti Ondernemen

De Start Stop Continue is het twee-jaarlijks terugkerende Enactus evenement waarbij onze ondernemingen kunnen pitchen voor geld voor hun onderneming Afgelopen keer besloten we het eens anders te doen, en we lieten elke onderneming een podcast maken. De trotse winnaars van de prijs waren Bennie en Groene Gevels. Klik hieronder om alle podcasts te luisteren, zo krijg je een goed beeld van onze ondernemingen en wat ze doen. Enjoy!

Het Bestuur

Veerle Paarlberg

Voorzitter


voorzitter@enactusutrecht.nl

Koen Steenks

Penningmeester


penningmeester@enactusutrecht.nl

Jonathan van de Gronden

Externe relaties & acquisitie

extern@enactusutrecht.nl

Tijmen Henkes

Evenementen & ondernemingen

events@enactusutrecht.nl

Noa Vogelzang

Marketing manager

marketing@enactusutrecht.nl

Lena Gerstmans

HR-manager

hr@enactusutrecht.nl

Contact

Email: communicatie@enactusutrecht.nl

Press: 06-51352085
Bolognalaan 101
3584CJ, Utrecht
RISN: 816853484
MON-WED-THU 10:00 - 17:00

"A head
for business
a heart
for the world"