(En)exits

Ons streven is dat elke sociale onderneming van Enactus Utrecht na 3 jaar op eigen benen staat. Afgelopen jaar zijn twee van onze succesvolle ondernemingen zelfstandig verder gegaan: Rebottled en Klikstart.

Rebottled

Rebottled verlengt de levensduur van wijnflessen door er drinkglazen van te maken.

Rebottled is voor een socialere en duurzamere wereld. Hier helpen zij aan mee door te geloven dat upcyclen het nieuwe recyclen is. Zo redden zij zoveel mogelijk lege wijnflessen en maken hier nieuwe drinkglazen van. Dit alles gebeurt op een werkplek van het Leger des Heils in Utrecht, waardoor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt de mogelijkheid krijgen hun leven te verbeteren. Rebottled heeft in een korte tijd maar liefst 1214 lege wijnflessen gered, 273,15 kilo glasafval bespaard en 13 mensen aan werk geholpen!

23825969_1971673433072843_299786247098997430_o

Klikstart organiseert computercursussen gericht op ouderen.

‘Jong maakt oud met internet vertrouwd.’ KlikStart heeft de ambitie om ouderen te helpen onderdeel te worden van de digitale samenleving. Dit doen zij door computercursussen te organiseren gericht op ouderen die graag meer willen leren over de omgang met laptops, tablets en internet. In samenwerking met Rabobank Utrecht, ROC Midden Nederland en verschillende zorginstellingen zorgen zij voor een uitgebreid lespakket. KlikStart onderscheidt zich door de combinatie aan te bieden van professionele kennis én de gezellige sfeer tijdens de lessen waar jong en oud samenkomen. Zo biedt KlikStart naast een helpende hand bij het leren omgaan met digitale middelen, ook een sociale en prettige omgeving waar jongeren iets terug kunnen doen voor ouderen!

klikstart foto smal